Показания на детектив от Ню Мексико уличиха допълнително оръжейничката на филма "Ръжда" за смъртта на операторката Халина Хъчинс, настъпила на снимачната площадка, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Показанията пред съда разкриха, че Хана Гутиерес е идентифицирала като свои кутия с патрони и патрондаш. Това потвърждава теорията на прокуратурата, че именно Гутиерес е внесла бойни патрони на снимачната площадка.

Халина Хъчинс бе застреляна фатално от актьора Алек Болдуин на 21 октомври 2021 г. Актьорът пледира невинен по обвинението в непредумишлено убийство. Съдебният процес срещу него е насрочен за 10 юли. Детектив Александра Хенкок свидетелства пред съда, че на 9 ноември 2021 г. полицията е разпитала Гутиерес, която е идентифицирала кутия, намерена на снимачната площадка, като своя. В тази кутия и в патрондаш са намерени бойни патрони.

Халина загина, след като Гутиерес е заредила един от бойните патрони в револвера, с който се е снимал Болдуин. При стрелбата бе ранен режисьорът Джоел Соуса. Адвокатът на Гутиерес твърди, че според показания на клиентката му патроните са били донесени от реквизитора Сет Кини. По думите на оръжейничката тя е донесла две кутии с халосни патрони и патрондаш, използвани при снимките на друг филм, по който е работила.

Според детектив Хенкок няма доказателства, че реквизиторът е внесъл бойни патрони на снимачната площадка на "Ръжда". Ако бъде призната за виновна в непредумишлено убийство и укриване на доказателства, оръжейничката Хана Гутиерес може да бъде осъдена на три години затвор.