Почти 60 години от първата им среща, изглежда, че тримата дългогодишни членове на "Rolling Stones" и двамата живи Бийтълси може да се съберат в нов албум, пише "Variety".

Пол Маккартни е записал бас партии за предстоящ проект на "Rolling Stones", ръководен от продуцента на годината на "Грами" за 2021 г. Андрю Уот.

Ринго Стар пък скоро може да влезе в студио в Лос Анджелис.

Датата на издаване на албума все още не е известна.

Снимка: Getty Images

Последният студиен албум на "Rolling Stones"- "Blue & Lonesome", излезе през декември 2016 г. Групата пусна нови авторски парчета преди 18 години.

Снимка: Getty Images

През 60-те години "Rolling Stones" са основен конкурент на "Бийтълс", но за разлика от Ливърпулската четворка не се разделят и продължават да издават нови албуми и да правят концерти по цял свят. Както е известно, "Бийтълс" пък им подаряват първия хит -"I Wanna be Your Man". 

През 1967 г. Пол Маккартни и Джон Ленън пяха бек вокали в сингъла "We Love You" на "Rolling Stones", припомня изданието.

Каквато и форма да приеме следващият студиен албум на "Stones", много вероятно е той да включва песни, записани с легендарния барабанист-основател на групата Чарли Уотс, който почина през 2021 г. на 80-годишна възраст. Докато групата оттогава е на турне с дългогодишния приятел и сътрудник Стив Джордан на барабани, Джагър и Ричардс потвърдиха в интервю за "Los Angeles Times" през 2021 г., че Уотс - който пропусна само един концерт за почти 60 години като барабанист на Стоунс - е записал партиите си за редица песни преди смъртта си. "Нека го кажа така- не сте чули последното от Чарли Уотс", пошегува се в неговия си стил "пиратът" Ричардс.

Ако Ринго и Макартни наистина направят съвместна композиция, то какво по-хубаво от това за меломаните по цял свят. И какво е живота, без малко помощ от приятели - както Ринго добре знае.