Сър Пол Маккартни отглежда канабис, от който добива коноп във фермата си в Писмарш, Източен Съсекс, но му се налага да крие реколтата си от тийнейджъри, които се опитват да я откраднат, пише "Daily Mirror".

79-годишният легендарен член на "The Beatles" споделя, че освен коноп, отглежда и пшеница, ръж и грах.

Конопът и марихуаната са продукти от растението канабис. Известно е, че конопените продукти облекчават болката, помагат за успокояване на външни и вътрешни болки, докато продуктите с марихуана са с високо съдържание на THC и следователно имат мощен психотичен ефект върху ума, обясняват експерти.

Конопът може да се използва за производство на платове, в козметиката, производството на хартия и къде ли още не. На Маккартни му доставя удоволствие да отглежда собствена продукция и култури във фермата си.

Снимка: Getty Images

"Смешното с правителствените разпоредби е, че трябва да държите конопа там, където хората не го виждат, защото иначе карате всички младежи да влизат и да го ограбват!", разказва музикантът. Той е вегетарианец от десетилетия, от 20 години развива фермата си с органична продукция.

Когато я купил съседи фермери отсекли: "Тук няма червеи, няма живот". Той обаче им отвърнал, че това е така, защото са натъпкали почвата с пестициди.

"Беше предизвикателство, и реших да преминем към биологично производство. Помогнаха ми от Асоциацията по въпросите за почвата. Местните фермери ми казваха: "О, ти си глупав, какво правиш там?" Разбира се, в днешно време го разбират и смятат, че това е добра идея", обяснява той.

Пол за първи път опитва канабис, даден му от Боб Дилън през 1964 г. и става редовен пушач.

Влечението му към марихуаната го накара да се сблъска със закона, първо в Швеция през 1972 г. и последно през 1984 г., докато беше на почивка в Барбадос.

Той обаче се отказа от пушенето през 2000-та година, за да даде добър пример на децата и внуците си.

Тези дни стана ясно, че подготвя втора детска книжка, след като преди 2 години написа "Хей, дядо Готин".  

Снимка: Getty Images