Пол Уесли разказа защо е игнорирал Нина Добрев преди снимките на "Дневниците на вампира".

В епизод на подкаста на Майкъл Розенбаум той споделя: "Имах специален подход. Нина, която вече бе избрана за главната роля, бе там и всички в залата й обръщаха прекалено много внимание. Всички я поздравяваха...освен мен. Тогава си казах: Няма да я погледна в очите и няма да се представя. Просто ще седна някъде настрана."

Както в реалния живот, така и в сериала, двамата не знаят кой е другият. Затова актьорът сметнал, че е най-добре да се запознаят на самото прослушване, в което всеки играе ролята си и моментът да бъде наистина специален. Уесли споделя още, че Добрев не е имала добро първо впечатление от него заради странния му подход към нея. Той разкрива, че Нина е искала да се запознаят преди началото на снимките, но останала само с желанието си, тъй като в момента, в който погледнала към него - той се обърнал на другата страна. Според актьорът, изиграл Стефан в "Дневниците на вампира", в онзи момент актрисата сигурно го е мислела за арогантен. "Влязох в залата, където се провеждаха прослушванията и чак тогава се запознахме. Беше много истинско и смятам, че и останалите, които присъстваха тогава го усетиха. Благодарение на химията, която пламна тогава, аз си спечелих главната роля в сериала", разказва Пол.

От своя страна Нина също е засягала темата за "запознанството" си с него.

"С Пол не се разбирахме в началото на шоуто. Уважавах Уесли, но не го харесвах", казва преди три години в подкаста "Directionally Challenged". "Спомням си, че след излъчването на сериала всички ме питаха: С Пол срещате ли се в реалния живот? Всички си мислеха, че между нас има нещо. Всъщност, ние се презирахме толкова много, че това се разбираше от останалите като "любов". Първите пет месеца от началото на снимките бяха ужасни", разказва актрисата с български корени. "В крайна сметка се разбрахме. От всички колеги в сериала, с него излизам най-често. Никога не съм предполагала, че той ще се превърне в един от най-близките ми приятели", заключва Нина.

Сериалът "Дневниците на вампира" се излъчва за първи път през 2009 г. и приключва през 2017 г. след осем сезона. Той проследява пътя на Елена (Нина Добрев), която се оказва в любовен триъгълник с братята Стефан и Деймън (Пол Уесли и Иън Сомърхолдър). Всички те се сблъскват с опасности и бедствия на всяка крачка в малкото градче Мистик Фолс, Вирджиния.

(От ляво): Иън Сомърхолдър, Нина Добрев и Пол Уесли

Снимка: Getty Images