Ако сте гледали култовия сериал "Спасители на плажа", то има две дами, които със сигурност помните. Едната е Памела Андерсън, разбира се, а другата е горещата Ясмин Блийт, която бе в ролята на Керълайн Холдън.

Вижте снимки на Ясмин Блийт >>

Нейното запомнящо се участие във филма е увековечено и в сериала "Приятели", където става ясно, че Ясмин е любимката на Чандлър от "Спасители на плажа".

Интересен факт: Всъщност Матю Пери и Ясмин Блийт стават двойка през 1996 г., но се разделят след година и половина заедно.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Блийт е изгряваща звезда през 90-те години. Първоначално актрисата трябва да се появи само е един епизод в "Спасители на плажа", но прави такова впечатление, че снима цели 72 епизода. Това ѝ отваря път за кариера като модел, а по-късно тя пуска и своя линия бански.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 1995 г. списание "Пийпъл" я включва в списъка си с "50-те най-красиви хора в света". През 1998 г. се снима във филма "BASEketball".

Животът ѝ след това обаче няма нищо общо с блясъка и славата, след като тя започва да употребява наркотици и влиза в "черните списъци" на режисьорите, които твърдят, че с нея е невъзможно да се работи.

През 2001 г. е арестувана за притежание на кокаин и на следващата година се признава за виновна, осъдена е условно и на общественополезен труд.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Появява се във филма "Спасители на плажа: Хавайска сватба", но на практика така свършва кариерата ѝ на актриса. Следващите 17 години Ясмин Блийт остава далеч от киното и светлините на прожекторите.

Твърди се, че Блийт е била в клиника в Малибу за лечение на кокаинова зависимост. И че дори се запознава със съпруга си - бизнесмена Пол Черито, през 2002 г., докато е в клиниката за наркозависимости в Калифорния.

Родена на 14 юни 1968 г., днес Ясмин Блийт навършва 52 години.

За последно тя бе забелязана през февруари тази година да разхожда кучето си в Лос Анджелис. Но днешната Ясмин Блийт няма почти нищо общо с жената от "Спасители на плажа".

Скрийншот: The Sun