Бивш модел обвини Шон "Диди" Комбс, че я е нападнал сексуално в звукозаписното си студио в Ню Йорк през 2003 г., в съдебен иск, подаден по-рано през седмицата. Това е последното от поредицата сходни обвинения срещу изпадналия в немилост хип-хоп изпълнител, съобщават АП и БТА.

Кристъл Маккини заяви, че е била успешен 22-годишен модел, когато се е запознала с Комбс в ресторант по време на Седмицата на мъжката мода в Ню Йорк. По-късно същата вечер той я поканил в звукозаписното си студио, се казва във федералната жалба, подадена в Ню Йорк.

В иска се твърди, че Маккини е пристигнала и е намерила Диди да пие и пуши джойнт с още няколко мъже. Тя също пушила малко марихуана, която "по-късно разбрала", че е примесена с наркотично или упойващо вещество. Почувствала се така, сякаш се носи във въздуха. Комбс я завел в тоалетните, където се случило сексуалното насилие, се казва още в иска. След това я завел обратно в студиото и тя изгубила съзнание.

По-късно се събудила в такси и разбрала, че е била подложена на сексуално насилие.

Искът е подаден дни след като CNN излъчи видеозапис от охранителна камера, на който се вижда как Шон напада певицата Каси в коридора на хотел в Лос Анджелис през 2016 г. В неделя той пусна видео, в което признава, че е нападнал бившата си приятелка в коридора на хотела, като казва, че "искрено съжалява" и действията му са "непростими". Той няма да бъде подведен под наказателна отговорност за побоя поради изтекла давност.

Иначе съдебният иск, подаден от Каси през ноември, в който се твърди, че е била бита и малтретирана, беше уреден ден след подаването му. Но то предизвика интензивно проучване на рап звездата, като през следващите месеци бяха подадени още няколко иска, както и федерално разследване за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, което накара властите да нахлуят в именията на Диди в Лос Анджелис и Маями.