Кралското семейство отпразнува първата си лесбийска сватба, след като пра-правнучката на крал Джордж V се омъжи за своята австралийска приятелка. Изпълнената със забавления церемония на открито се е състояла в Нов Южен Уелс, Австралия.

39-годишната аристократка Елън Ласелс влезе в историята, като се ожени за Шантел Макферсън, известна като "Шан", на церемония, проведена в Байрън Бей Хинтерланд тази седмица.

Елън, която е племенница на Дейвид Ласелс, 8-и и настоящ граф на Хеърууд, чиято кръстница е самата покойна кралица Елизабет, размени обети с партньорката си и запечата съюза им с целувка пред възхитителен ръчно изработен празничен банер с надпис "Ето, идват булките".

Младоженките вече се радват на смесено петчленно семейство, тъй като Елън има син Джак и дъщеря Пени от бившия си австралийски приятел, докато Шан, която е собственик на дизайнерска компания, има дъщеря, Раф.

Когато бабата и дядото на Елън, графът и графинята на Хеърууд, се оженили, приемът се състоял в двореца Сейнт Джеймс и на него присъствали Джордж VI и кралица Елизабет.

"Шантел и аз бяхме заобиколени от почти всички наши любими хора на света и имахме най-забавния, най-горещия и изпълнен с любов ден, който някога съм могла да си представя", каза Елън.

Преди забележителната сватба Елън радостно сподели с приятели за техния годеж, като публикува новината в социалните мрежи.

Това обаче не е първият еднополов брак в кралското семейство. Първата гей сватба направи лорд Айвар Маунтбатън - пра-племенник на лорд Маунтбатън.

През 2018 г., седем години след развода си с Пени Томпсън, от която има три дъщери, Айвар се ожени за Джеймс Койл, директор на кабинните услуги на авиокомпания Glaswegian.

Айвар и Пени останаха добри приятели, като бившата му съпруга дори го предаде на съпруга му на сватбата им.