Супер успешният дует от 80-те години на миналия век "Eurythmics", вероятно ще се събере отново за световно турне, пише "Daily Mail". 

Ани Ленъкс и Дейв Стюарт получиха примамливо финансово предложение от американски промоутъри, за да се завърнат на сцената следващата година. Запознати твърдят, че едно световно турне с 40 концерта може да им донесе колосалните £100 милиона.

По-рано този месец 67-годишната Ани и три години по-възрастният Дейв, направиха изключително рядко изпълнение, по повод това, че бяха въведени в Залата на славата на рокендрола.

Embed from Getty Images

Дуетът може да бъде изкушен да излезе от пенсията, в която се намира и да се събере отново за първото си световно турне след повече от 20 години.

Все още нищо официално не е договорено, но запознати казват, че има голяма надежда да се случи едно от най-големите завръщания в историята на поп музиката.  

"На "Eurythmics" беше предложена огромна сума, за да се съберат за световно турне. Изпълнението им на сцената в Залата на славата на рокендрола, раздвижи интересите на промоутърите, които са готови да ги подсигурят, за да тръгне отново на път. Нищо не е на масата, включително не се говори за чисто нов студиен албум, много е рано, но всички са развълнувани това да са се случи", издават запознати. 

"Eurythmics" са една от най-големите групи в света, продали повече от 75 милиона записа през последните четири десетилетия.

Embed from Getty Images

Те станаха големи звезди през 80-те години благодарение на хитове като "Here Comes the Rain Again", "There Must Be An Angel (Playing with My Heart)", "Sisters Are Doin' It For Themsels" и "Sweet Dreams (Are Made Of This)".

Ани и Дейв също имат успешни солови кариери и остават близки приятели. 

Embed from Getty Images