Серия от снимки, показващи Джони Деп с видими разрези, синини и драскотини по лицето, за които се твърди, че са причинени от Амбър Хърд, бяха показани пред съда в четвъртия ден от процеса за клевета между актьора и бившата му съпруга.

Деп трябва да даде показания днес, вторник, според "Court TV", която излъчва процеса на живо от окръжния съд на окръг Феърфакс, Вирджиния, съобщи "Sky news".

Кадрите са направени от бодигарда на Деп - Шон Бет, с неговия мобилен телефон. Той каза пред съдебните заседатели, че е настоявал да направи снимките "като доказателство в случай, че г-жа Хърд се опита да направи обвинения срещу Деп".

По време на показанията си предвидливият служител заяви още, че въпреки че никога не е виждал физическо насилие между Деп и Хърд, той е видял наранявания по звездата от "Карибски пирати" няколко пъти. Фотосите, показани в съда, са направени през март 2015 г. и декември 2015 г.

Снимка: АР/БТА

Г-н Бет спомена също така скандалното пътуване до Австралия през март 2015 г., по време на което се случил инцидент, при който бил отрязан върха на пръста на Деп. Заради това му била направена операция и поставена кожна присадка. Разказите за това как е станало нараняването са противоречиви. Хората на Деп казват, че е причинено, когато Хърд хвърлила бутилка водка по него, докато екипът на Хърд казва, че актьорът е наранил собствената си ръка, когато е разбил телефон в стената.

Личният лекар на Деп, доктор Кипър, изброи разстройствата на звездата, включително ADHD (разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност), биполярно разстройство, зависимост от наркотични вещества и хроничен рефлукс.

Хърд беше описана като "особено чувствителна" към поведението на Деп, защото е израснала в къща, в която е имало злоупотреба с такива вещества.

По време на обсъждане на предполагаема битка в Австралия през 2015 г., станало ясно, че готвачът е открил върха на пръста на Деп "в кухнята"

Бившата медицинска сестра на Деп Деби Лойд също казва, че е помогнала да се търси пръста на Деп, описвайки ситуацията в къщата като "бъркотия" с драсканици по стените и счупен телевизор.

Адвокатите на Деп изтъкнаха, че той е претърпял много "нежелан стрес" от връзката си с Хърд, която е етикетирана като "токсична".

Daily Mirror съобщават, че Деп е нарекъл Амбър коледна гъска, пълна с фекалии.