Холивудските студиа напуснаха преговорите със стачкуващите актьори след остър сблъсък. Прекратените разговорите убиват надеждите, че скоро ще приключи тримесечната стачка на актьорите, съобщава задокеанската преса.

От филмовите компании обявиха, че са замразили преговорите за договорите и обясниха, че пропастта между позициите на двете страни е прекалено голяма, за да си струва разговорите да продължават, независимо от предложението, което било толкова добро, колкото това, довело до край на стачката на сценаристите. От Гилдията на актьорите критикуваха "тактиката на натиск" на опонентите си и казаха, че представят доста погрешно предложенията.

Гилдията на актьорите и Съюзът на филмовите и телевизионните продуценти, които представляват студиата, стрийминг услугите и продуцентите, подновиха на 2 октомври преговорите си за пръв път от началото на стачката на екранните, телевизионните и радио актьорите на 14 юли. Миналия месец сценаристите прекратиха стачката си само пет дни след подновяването на преговорите с продуцентите, но подобен напредък не се постига с организацията на актьорите.

Предложението на организацията на актьорите ще струва още 800 милиона долара годишно и ще създаде "нетърпимо икономическо бреме", се посочва в изявлението на организацията на продуцентите.

В писмо до членовете си от Гилдията на актьорите се казва, че посоченото число е завишено с около 60 на сто, предава БТА. От организацията посочиха, че са силно разочаровани, че студиата прекратяват преговорите.

Снимка: АР/БТА