Актьорът Дани Мастерсън беше преместен в затвор в Централна Калифорния, където в продължение на няколко години е лежал и небезизвестният сектантски лидер Чарлз Менсън.

Бившата звезда от "That 70's show" беше осъден на доживотен затвор, след като бе признат за виновен за това, че преди повече от две десетилетия е изнасилил две жени. Миналата седмица на Мастерсън беше отказано освобождаване под гаранция, докато той и адвокатите му обжалват присъдата, като аргументите на съда са, че осъденият изнасилвач има "шанс да избяга".

Изданието The Wrap първо съобщи, че според щатските регистри Мастерсън официално е преместен в централнокалифорнийския затвор, след като е прекарал известно време в този на окръг Лос Анджелис.

The Independent посочва, че актьорът ще има право на предсрочно освобождаване през 2042 г., когато е на 66 години. Съобщава се също така, че Мастерсън ще бъде настанен в корпуса за максимална сигурност на затвора. Там има отделение, в което затворниците, които се нуждаят от "извънредна защита от други заключени", биват настанявани.

Припомняме, че след първоначалната присъда на актьора през септември, бившите му колеги Аштън Къчър и Мила Кунис са били сред хората, които са написали писма в негова подкрепа по време на процеса. В тях са определили Дани като "модел на подражание" и "човек, който винаги е до теб, когато имаш нужда". Малко след това се наложи публично да се извинят за тези думи.

Що се отнася до сектантът Чарлз Менсън - през март 1989 г. той е преместен от щатския затвор "Сан Куентин" в този в Централна Калифорния. Той бе осъден за убийствата на седем души, като по-късно бе преместен в друг затвор, след като бе установено, че е търгувал и с наркотици.

Интересното е, че и убиецът на по-малкия брат на бившия американски президент Джон Кенеди, също е бил интерниран в този затвор.