Принц Филип - 99-годишният съпруг на британската кралица Елизабет Втора, днес бе преместен обратно в частна болница, след като претърпя успешна сърдечна процедура в специализирана клиника, съобщават световните агенции, позовавайки се на Бъкингамския дворец.

В сряда херцогът на Единбург беше подложен на интервенцията в лондонската болница "Сейнт Бартоломю", която разполага със специализиран кардиологичен център.

Принц Филип беше преместен в "Сейнт Бартоломю" в понеделник, след като на 16 февруари постъпи в частната болница "Крал Едуард Седми" за лечение на инфекция, за която беше оповестено, че не свързана с Covid-19. Кралица Елизабет Втора и мъжът ѝ бяха ваксинирани срещу коронавируса през януари. Херцогът на Единбург има сърдечни проблеми от години, припомнят агенциите.

От Бъкингамския дворец сега съобщават, че съпругът на Нейно Величество е транспортиран обратно в "Крал Едуард Седми", където се очаква да се лекува и възстановява още няколко дни, предава БТА.

Снимка: Getty Images

Откакто е приет в болница в средата на февруари, принц Филип е бил посетен публично само от сина си и престолонаследник принц Чарлз.

Кралица Елизабет Втора е в замъка Уиндзор, където със съпруга ѝ пребивават от миналата пролет заради коронавирусната пандемия. Нейно Величество продължава да изпълнява официалните си задължения чрез видео. Херцогът на Единбург се оттегли от публични ангажименти през 2017 г.

Снимка: Getty Images