Месец преди да излезе вторият авторски албум на Прея, тя зарадва феновете си с "On the line", сингъл номер две от предстоящия ѝ краткосвирещ проект. Първият сингъл - "Пожар" се върти по радиостанциите и музикалните телевизии от края на миналата година.

Вижте снимки зад кулисите на клипа >>

"Основната линия, която всички песни от албума следват, е разговорът ми с по-младата Прея и изразяването на нейните емоции, които по една или друга причина, тя не е успяла да изкара от себе си в миналото."

Музиката на песента "On the line" е дело на Денис Попстоев и Прея, а текстът също е написан от младата изпълнителка. В проекта меломаните ще чуят и струнния квартет "КвартетЪТ", който взе участие в записите на парчето и допринесе за мащабното звучене на сингъла. Китарите в "On the line" са изсвирени от Петър Йотов, Евден Димитров участва с хипнотизираща бас линия, a Денис Попстоев се включва с омайващо соло саксофон.

"Както в дебютния ми албум, така и в новото EP, Денис създаде бийтовете и аранжиментите за голяма част от парчетата, в това число и "On the line". С него работим заедно от много време насам. Няма да пропусна да го кажа и този път - в жестока симбиоза сме. Чувствам се изключително благословена, че имам възможността да работя с хора, които ме разбират."

Визуалната концепция зад официалното видео на "On the line" отново е дело на Жоро Пеев, с който Прея започна да работи миналото лято. Това е третото видео на изпълнителката, което младият режисьор създава. Съвсем неочаквано и същевременно много свежо е участието на Мила Роберт, която блестящо влиза в ролята на медицинска сестра.

В края на май се очаква да излезе новият краткосвирещ албум на Прея. В него музикалните фенове могат да доловят както модерно R"n"B и поп звучене, така и нотки на носталгия и препращане към 90-те. Младата изпълнителка издава, че в проекта ще има едно по-агресивно хип-хоп парче и много интересна колаборация, за която феновете ще разберат много скоро.

"Голям принос за цялостното музикално настроение на EP-то има Денис Попстоев. Той много добре знае как да балансира между актуалното, модерно звучене и същевременно да вкарва звуци, които носят усещане за пътуване през времето. Аз също съм слушала адски много музика от 90-те и края на 2000-а година и това има силни отражение в албума. Определям парчетата като хибридни и усещам, че вече съм оформила свой отличителен стил в песните си."