Принц Албер от Монако празнува рождения ден на първородния си син и вдигна наздравица за неговия юбилей. Александър Грималди стана на 20 на 24 август и беше заобиколен от семейството си, а майка му, стюардесата Никол Косте, с която Албер имаше връзка навремето, публикува снимки от вечерята им в Инстаграм, съобщи "People".

Никол също така прикачи неин самостоятелен портрет и снимка на червено-бялата торта  на Александър, който винаги се е дразнел да го наричат незаконно дете - "Щом баща ми е е признал, значи не съм такъв", отвръщал е той пред пресата. 

Никол просто озаглави снимките "Честит рожден ден Александър" с емотикон на сърце.

Това не е първият път, когато 65-годишният принц Алберт присъства на рожден ден на първородния си син. Най-известният беше преди две години, когато се присъедини към парти в нощния клуб в Монако "Jimmy'z", за 18-ия рожден ден на Александър.

На партито тази година присъстваше и най-голямото му дете, Жасмин Грейс Грималди, полусестрата на Александър, също плод на извънбрачна връзка на принца. Родителите й са Албер и американката Тамара Ротоло.

31-годишната Жасмин поздрави брат си и в Инстаграм. 

"Обичам те повече от думите! Честит рожден ден брат!"

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принц Албер също е баща на 8-годишните близнаци принц Жак и принцеса Габриела, негови деца от принцеса Шарлийн, като Жак е престолонаследника. 

И четирите деца на принц Албърт позираха за обща снимка през 2021 г., споделена в Инстаграм от Жасмин.

Александър наскоро говори пред френското списание "Point de Vue" за връзката си с баща си и братята и сестрите си.

Александър каза: "Жасмин е моята голяма сестра и аз я обичам, както обичам двамата си големи братя от страна на майка ми. Всички се разбираме много добре и Жасмин също е много близка с един от двамата ми братя, с когото имат общ рожден ден. Имаме добри отношения въпреки факта, че живеем в далечни страни".

Що се отнася до принц Жак и принцеса Габриела, Александър каза, че изпитва нежност към тях.

Александър също обяснява за използването на фамилното име Грималди с позволението на баща си.

"Името на баща ми е Грималди. Така че е нормално да нося неговото име. Щях да се казвам Дохомел, ако баща ми беше г-н Дохомел!" каза Александър. "Освен това никога не съм се наричал Косте или Косте-Грималди. На личната карта, в училище или на дипломите си. Тези, които ме наричат така, имат злонамерено отношение."

"Майка ми е по-мека по природа и позволява да се говорят много неща, защото винаги са я съветвали да зареже тази история. Но аз съм израснал в англосаксонска страна и ще атакувам, ако е необходимо", казва младежът.

"Нито съм "незаконен", тъй като когато съм се родил, никой от родителите ми не е бил в друг брак и не са изневерявали. Използването на тази дума е обидно! Надявам се, че никой не вярва на лъжите, разпространявани в интернет. Човек носи името на баща си, когато човек е бил признат от раждането си. Баща ми доброволно ме е припознал, когато съм бил бебе. Не от съдия или пресата, които са го принудили", каза синът на принц Алберт. 

И допълва: "Едно нещо е сигурно: днес съм щастлив човек".

Шарлен изчезна от профила си в Инстаграм, защото слуховете за раздяла и събиране с Албер циркулират нон стоп.