Херцогът и херцогинята на Съсекс са започнали да изплащат ремонта на резиденцията си в Уиндзор, който струва два милиона и четиристотин хиляди британски лири, едва след като престолонаследникът принц Чарлз се съгласил да покрива астрономическите разходи по охраната им в САЩ, съобщи "Дейли мейл".

Принц Хари и Меган обещаха да върнат средствата, които дойдоха от британските данъкоплатци, за реновирането на Фрогмор Хауз. Те се преместиха в резиденцията в Уиндзор малко преди раждането на сина си Арчи и живяха там, докато не решиха да се преместят в Северна Америка. След като обявиха намерението си да се оттеглят като високопоставени членове на британското кралско семейство и да заживеят независимо, те получиха разрешение да запазят имението Фрогмор като свой дом във Великобритания. Но се налага да върнат парите за ремонта и подръжката му.

Още преди да се установят в Лос Анджелис, докато бяха в Канада, стана ясно, че охраната, осигурявана им от британската полиция, отпада и това изправи семейството пред тежка финансова криза.

Според източници на изданието принц Хари до последния момент се е надявал, че ще може да запази охраната от британската полиция заради мястото си в линията за наследяване на британския престол и факта, че е бивш действащ офицер от армията.

Хари и Меган се преместиха в Лос Анджелис, където разходите за охраната им се изчисляват годишно на около четири милиона лири годишно, което е непосилна сума за отскоро независимите финансово съпрузи. Затова се наложило Хари да помоли баща си, престолонаследника принц Чарлз, да им помогне със сметката за охраната, за да могат те да изпълнят ангажимента си да върнат парите за ремонта на британския си дом.

Двойката вече бе получила сериозна финансова подкрепа от принц Чарлз за първата година от своята финансова независимост, отбелязва изданието.

След като той ги подкрепил и за разходите за охрана, Хари и Меган превели първата вноска за възстановяване на разходите по ремонта на Фрогмор хауз през април.