Съпругът на британската кралица принц Филип, който беше хоспитализиран преди две седмици по препоръка на лекарите, беше преместен в друга болница, където ще бъде подложен на няколко диагностични процедури, съобщиха от Бъкингамския дворец.

"Единбургският херцог днес беше пренасочен за лечение от болницата "Крал Едуард VII" в болницата "Сейнт Бартоломю", където медиците ще продължат да лекуват неговата инфекция. Ще бъдат проведени необходимите изследвания и ще бъде проследено неговото състояние във връзка с неговото заболяване на сърцето", се казва в изявлението на двореца.

99-годишният принц Филип се чувствал добре, но той ще прекара в болницата най-малко до края на седмицата.

Болницата "Сейнт Бартоломю" е разположена в централната част на Лондон близо до катедралата "Свети Павел", предава БТА. Тя е специализирана в диагностиката и лечението на сърдечносъдови и онкологични заболявания.

Единбургският херцог беше хоспитализиран на 16 февруари като предпазна мярка, след като се почувствал зле. Други членове на кралското семейство, които го посетиха, заявиха че той се чувства добре и се надява в скоро време да бъде изписан от болницата.

Принц Филип и Елизабет Втора

Снимка: Getty Images