Принц Хари е поканил по-големия си брат принц Уилям за кум на предстоящата му сватба с американската актриса Меган Маркъл.

В съобщението от двореца Кенсингтън, цитирано от БТА, се посочва:

"За херцога на Кембридж отправената покана е чест и той е готов да подкрепи брат си в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор на 19 май".

Вижте снимки на принцовете >>

На сватбената церемония се очакват около 600 гости.

По-рано в. "Дейли екпрес" съобщи, че 33-годишният принц Хари най-сетне е поканил брат си принц Уилям за кум на предстоящата му сватба с 36-годишната Меган Маркъл.

Макар около събитието да се знаят малко подробности, вътрешен източник е потвърдил ексклузивно за изданието, че една от ключовите роли вече е "заета".

Запитан в какво ще се изрази участието на принц Уилям в сватбената церемония, източникът е отговорил: "Той ще бъде кум на принц Хари. И макар обсъждането да беше съпътствано от доста шеги и закачки, е сигурно на 100 процента, че херцогът на Кембридж ще кумува на брат си".

Кралските наблюдатели очакваха по-големият брат да "върне жеста" на по-малкия, след като принц Хари беше кум на принц Уилям на сватбата му с Кейт Мидълтън през 2011 г.

Въз основа на личния си опит бъдещият младоженец принц Хари може да даде някой и друг съвет на по-големия си брат за ролята му на кум. Като такъв от принц Уилям се очаква да носи брачните халки и да произнесе слово.

По-рано през годината все още беше под въпрос дали херцогът на Кембридж ще кумува на сватбата на принц Хари през май. Запитан как стоят нещата, принц Уилям отговори: "Той все не ме е поканил. Въпросът е деликатен".

Впоследствие се появиха намеци, че херцогът на Кембридж ще "получи ролята". На въпрос за ергенското парти, организацията на което също се полага на кума, принц Хари отговори: "Сигурен съм, че Уилям ще измисли нещо".