Принц Хари и съпругата му Меган нямат намерение да искат от американското правителство помощ за разходите си за охрана. Това обяви двойката в изявление, след като американският президент Доналд Тръмп предупреди в Twitter, че САЩ няма да плащат за охраната на херцозите на Съсекс.

Вижте снимки на Хари и Меган >>

Британският вестник "The Sun" писа миналата седмица, че принц Хари и съпругата му Меган са отпътували от Канада за Лос Анджелис и ще се установят там. През последните няколко месеца те пребиваваха основно на Ванкувър в Канада.

Американският президент написа в неделя в Туитър, че "сега, след като са напуснали Канада и са заминали за САЩ, Щатите няма да плащат за тяхната охрана. Те трябва да плащат!".

Говорителка на двойката посочи в изявление, че херцогът и херцогинята на Съсекс нямат намерение да искат от американското правителство ресурси за охрана. Тя посочи, че мерките за охрана са финансирани по частен път.

Хари и Меган ще преустановят изпълнението на кралските си задължения в края на месеца и ще се посветят на "новата си прогресивна роля", предава БТА. Херцозите на Съсекс възнамеряват сами да финансират бъдещия си живот и да прекарват по-голямата част от времето си в Северна Америка.