През годините са написани много приказки, разказващи различни истории за принцове и принцеси, но нито една от тях не може да се сравни с тази на Хари и Меган, които решиха доброволно да напуснат кралския двор, захвърляйки своите титли, за да търсят щастието си другаде. И като че ли го откриха... през девет планини и един океан разстояние - в Съединените американски щати, където водят съвсем различен живот от онзи, отреден им в монархията, на която обърнаха гръб.

Откакто са там, на двамата вече не им се налага да спазват строгия протокол и безкрайните правила, диктуващи ежедневието на обитателите на Бъкингамския дворец, които и без това неведнъж нарушиха в миналото.

И въпреки факта, че благодарение на действията си съпрузите отдавна сякаш загубиха авторитета си във Великобритания, наскоро сп. "Time" ги обяви за едни от най-влиятелните личности на планетата за 2021 година, поставяйки имената им в своята класация. По този случай те заснеха специална фотосесия, позирайки пред обектива на Пари Дукович, бележеща първия им подобен общ ангажимент.

Вижте кадъра >>

За снимката, публикувана на първата страница на изданието, бившата актриса, добила популярност с участието си в сериала "Костюмари", носи снежнобял тоалет, докато облеклото на мъжа ѝ, застанал зад нея на водещото изображение, е тъмно - в пълен контраст с нейното.

Според редакторът на списанието кадърът е уловил "мощната им динамика като равнопоставени партньори". Самите Хари и Меган казаха, че приемат признанието със смирение.

"В свят, в който всеки има мнение за непознатите, херцогът и херцогинята се отличават със своето състрадание към тях", пише официалната страница на "Times" в Инстаграм. Но макар публикацията да събра повече от 141 хиляди харесвания, под нея се редят множество противоречиви коментари, голяма част от които не са съгласни с избора на екипа, поставил двойката в списъка си, наред с Наоми Осака, Доли Партън, Джо Байдън, Скарлет Йохансон, Алексей Навални и др.

За сметка на това в материала, посветен на сина на покойната лейди Ди и жена му, са поместени ласкави думи, изречени от техен приятел, който казва, че искрено се възхищава на тяхната благотворителна дейност, извършвана чрез организацията им "Арчиуел".

"За тях би било далеч по-лесно и безопасно да се наслаждават тихо на дните си в Монтесито, предвид че станаха жертва на славата и в момента целият свят зорко наблюдава всяка тяхна крачка, чакайки момента, в който ще сгрешат. Те обаче не са такива хора... Те дават глас на безгласните и се борят срещу несправедливостите. Освен това поемат рискове, помагайки на засегнатите от природни бедствия в Индия и Карибите", обяснява той.