Принц Хари пристигна в съда с усмивка тази сутрин, когато изненадващо се яви на изслушване за защита на личния си живот. 38-годишният херцог на Съсекс влезе във Върховния съд в Лондон, заобиколен от бодигардове. Той се завърна в Обединеното кралство, с надеждата да спечели поредната битка срещу издателството "Associated Newspapers Limited" (ANL). Делото е заради предполагаемо незаконно събиране на информация в изданията, включително "Daily Mail" и "MailOnline". Миналата година Хари спечели съдебна битка срещу "Mail on Sunday" за клевета. Той подаде иск, след като вестникът публикува статия за отделен иск във Върховния съд относно мерките за сигурност в Обединеното кралство, информират "The Sun". 

Представители на пресата и обществеността се събраха навън, за да го видят, а той бе във видимо добро настроение.

Един от фотографите дори се сблъска "отблизо" с кралската особа, но бързо бе избутан настрани от охраната на Хари.

Заедно със съпругата си Мегън имат опасения за безопасността си, след като напуснаха "фирмата". А иначе двойката все още не е решила дали ще присъства на коронацията на крал Чарлз през май. 

В случай, че присъстват и двамата се надяват на "специален семеен момент", като става дума, че искат да се появят на балкона на Бъкингамския дворец, предполагат някои.

Снимка: БТА/АП

В отговор на тези твърдения кралският коментатор Кинси Скофийлд заяви: "Както можете да си представите, кралските наблюдатели не са много развълнувани от това. Херцогът и херцогинята на Съсекс не се появиха на балкона по време на Платинения юбилей, така че е интересно, че те биха искали да се появят на балкона за коронацията на крал Чарлз."

Това се случва в момент, когато The Sun разкри ексклузивно, че принц Андрю може би планира да публикува свой собствен мемоар с разкази, след успеха на бомбастичната книга на Хари "Резервен".

Въпреки че опозореният херцог смята, че книгата може да помогне да се обърне общественото мнение в негова полза, един от източниците на "The Sun" заяви, че е бил предупреден да не взема "глупаво" решение.

Снимка: БТА/АП