Принц Хари даде съвет на крал Чарлз III какво би могъл да вземе на принцеса Лилибет за втория й рожден ден.

Доклад, получен за "Page Six" съобщава, че херцогът на Съсекс е казал на баща си, че планираният от него подарък - "къщичка по поръчка" бил твърде "екстравагантен".

"Той иска да подари на Лили нещо, което тя ще използва", заяви източник пред списание "OK!"

"Тя ще го запомни завинаги - това ще бъде най-голямата изненада", допълни още. 38-годишният Хари, който е по средата на мащабно съдебно дело в момента, предупреди новият крал, да "не бъде толкова екстравагантен в избора си".

Не е ясно какво в крайна сметка е купил новокоронованият крал за най-малката си внучка. Това, което тя не получи обаче, бе публичен поздрав в социалните мрежи от кралското семейство.

Приближен до Фирмата твърди, че Чарлз и Камила няма да споделят никакви официални пожелания за рождения ден на малката в онлайн пространството, защото те "не отбелязват рождените дни на неработещите членове".

"Те, разбира се, пожелават на Лилибет много щастлив рожден ден, но нищо няма да бъде пуснато по никакви канали", споделя източникът пред "OK! Magazine UK".

Решението на Кралят да не отбележи рождения ден на внучка си, се различава от начина, по който покойната му майка - Елизабет II направи. Покойната кралица пожела "Честит рожден ден" на малката Лили миналата година.

"Пожелаваме на Лилибет много щастлив 1-ви рожден ден!", бяха думите тогава на прабабата чрез официалния си профил в социалните мрежи. Макар че Лилибет да не получи отделна публикация в Instagram, Хари и съпругата му Мегън Маркъл организираха "изцяло американски" рожден ден в имението си в Монтесито, Калифорния, миналия уикенд.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle & Prince Harry Royal News (@hrhofsussex)