Хари и Меган отхвърлиха обвиненията в лицемерие по повод документалната поредица за живота им, предават чуждестранните издания. Прессекретарят на двойката каза, че херцозите на Съсекс никога не са изтъквали личния си живот като причина за оттегляне от кралските ангажименти.

"Те избраха да споделят своята история в границите, които смятат за уместни, а таблоидите създадоха изцяло неверен разказ. Този разказ доминира в медийното отразяване и общественото мнение", се казва в съобщението на прессекретаря на херцозите Съсекс.

Вижте снимки на Хари и Меган >>

В изявлението на съпрузите от 2020 г. не се споменава какви са причините за оттеглянето им от изпълненията на ангажиментите към кралското семейство.

Дни след изявлението през 2020 г. те се оплакаха от поведението на папараците.

През 2019 г. принц Хари сравни отношението на таблоидите към съпругата му с това към майка му - покойната принцеса Даяна.

Снимка: АР/БТА

В новия трейлър за оставащите епизоди от поредицата, синът на крал Чарлз намеква, че британското кралско семейство е било готово да излъже, за да защити по-големия му брат принц Уилям.

Основният фокус в първите три епизода на дългоочакваната продукция беше върху отношението към двойката от страна на британската таблоидна преса и как то се е отразило на връзката им.

Кралското семейство беше подготвено за нови критики, след като двойката отправи язвителни нападки към някои негови членове, включително настоящия монарх и престолонаследника Уилям, най-вече в интервюто от миналата с Опра Уинфри.

Въпреки че в първите епизоди не бяха хвърлени нови "бомби" за обитателите на Бъкингамския дворец, в новия трейлър за следващите три епизода, споделен в Twitter от стрийминг компанията, излъчваща заглавието, Хари говори за "институционално манипулиране".

"Те бяха готови да излъжат, за да защитят брат ми, но не и да кажат истината, за да защитят нас", казва Хари.

В един момент Меган допълва: "Не бях хвърлена вълците, хранеха ги с мен".

От Бъкингамския дворец казаха, че няма да коментират сериала. Според Netflix членовете на кралското семейство са отказали коментар в рамките на поредицата, предава БТА. По думите на кралски източник обаче нито дворецът, нито представители на принц Уилям или други кралски особи са били потърсени.

Снимка: АР/БТА