Принц Хари се завърна от Канада във Великобритания, за да изпълни последните си ангажименти, свързани с поредица публични появи, преди да заживее нов живот малко повече от месец след като бе оповестено, че той и съпругата му Меган се оттеглят като старши членове на кралското семейство, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

35-годишният принц Хари, който е шести поред в наследяването на престола, ще участва в лансиране на система за оценяване на ефекта от пътуванията със самолет и туристическия престой върху околната среда. По-рано той се защити от критиките, че пътувал с частен самолет, изтъквайки, че е прекарал 99 на сто от живота си, ползвайки търговски полети, но понякога семейството му се нуждаело от сигурно пътуване.

Сега британски медии публикуваха снимки, на които се вижда, че принц Хари слиза от влак на гара в Единбург, като носи бейзболна шапка на главата си и сак на рамото си, след като е прелетял над Атлантическия океан с търговски полет.

Вижте кадрите >>

Той присъства на среща за провеждането на устойчив туризъм в столицата на Шотландия, на която изнесе реч и бе радушно приет.

Снимка: AP/БТА

В петък той ще присъства в митичните звукозаписни студиа "Аби роуд" в Лондон на запис на песен на групата Bon Jovi за игрите "Инвиктус", които са за ранени военни ветерани.