Принц Хари се срещна с 65 мъже и жени военни ветерани, които ще вземат участие в игрите "Инвиктус" през 2020-а година. За първи път отборът от ветерани има жена за капитан.

Вижте снимки >>

Всички ветерани и самият принц Хари носеха макове на блузите си в знак на почит към всички, които са загубили живота си във военни конфликти.

Хари стартира "Игрите Инвиктус" през 2014 г. и през миналия месец бе отбелязаната петата годишнина от създаването на инициативата, която се бори да промени отношението на обществото към инвалидите и хората с ментални проблеми.

На срещата днес Хари се появи в добро и ведро настроение, говори си с атлетите и се снима с тях. Ветераните ще се състезават в девет спортни дисциплини - лека атлетика, стрелба с лък, баскетбол в инвалидни колички, колоездене, гребане на закрито, вдигане на тежести, ръгби с инвалидни колички, плуване и волейбол от седнало положение.

Ветеранът от Кралските военновъздушни сили Рейчъл Уилямсън е капитан на отбора. Тя получава травма, която я оставя неспособна да движи ръката си.

Снимка: AP/БТА

Ветераните споделят, че игрите "Инвиктус" са чудесна възможност за тях чрез спорта да си възвърнат гордостта, която при повечето хора с физически и ментални недъзи често губят заради състоянието си.