Принц Уилям е бил бесен от конспиративните теории и слухове, които се разпространяваха за съпругата му Кейт Мидълтън, преди да бъде разкрита диагнозата й рак, твърди негов бивш служител, говорил пред сп. People.

"Разстроен е и ядосан", заяви мъжът пред списанието.

Слуховете за Мидълтън започнаха да се появяват по-рано през тази година, след като през януари принцесата обяви, че се подлага на коремна операция. В началото на март тя за първи път излезе публично, като публикува фотошопирана снимка, която предизвика още по-голямо безпокойство. Това провокира редица коментари в социалните мрежи от фенове на кралското семейство, които излязоха с теории, че всъщност принцесата се е подложила на по-сериозна операция от тази, която Дворецът твърди, че й е направена. Други пък спекулираха, че между бъдещия крал и съпругата му има брачни проблеми, твърдейки, че Уилям е имал афера с британската аристократка Роуз Ханбъри.

Мидълтън обаче сложи край на всички обвинения, като сподели емоционално видео, в което каза, че е диагностицирана с рак. Принцесата заяви също, че тя и Уилям "правят всичко, което могат, за да се справят с това в името на семейството си".

От своя страна миналия месец Уилям даде информация за това как се справя Кейт със здравословните си проблеми. "Всичко е наред, да, благодаря ви. Всичко е наред", каза той по време на посещението си в Северна Англия.

И докато кралското семейство се бори с фалшивите новини по адрес на Кейт, стана ясно, че принц Хари е отказал поканата на баща си, крал Чарлз, да отседне в кралската резиденция, по време на неотдавнашното си пътуване до Лондон. Херцогът на Съсекс, който живееше във Фрогмор Котидж заедно със съпругата си Меган Маркъл, преди да се оттегли от кралските си задължения през 2020 г., е предпочел да отседне в хотел, според кралския кореспондент Роя Никха, съобщава Sunday Times.

Припомняме, че Хари кацна в Обединеното кралство на 7 май за 10-ата годишнина на игрите "Инвиктус". Тогава той потвърди чрез своя представител, че баща му няма да може да се срещне с него, поради "натоварен график".

"В отговор на многобройните запитвания и продължаващите спекулации дали херцогът ще се срещне с баща си, докато е в Обединеното кралство тази седмица, за съжаление това няма да е възможно поради пълната програма на Негово величество", заяви говорител на Хари.

Според изданието Page Six Хари е отправил покана за игрите и към други членове на кралското семейство, но те не се появили на фона на продължаващото напрежение.

Бил е посрещнат обаче с отворени обятия от семейството на майка си принцеса Даяна, тъй като няколко от тях присъстваха на събитието. Според очевидци той е бил в компанията на чичо си Ърл Спенсър и леля си лейди Джейн Фелоус.