Принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кембридж - Катрин, са участвали във видеоконферентен разговор с хора, засегнати от пожарите на австралийския остров Кенгуру, по време на който са се запознали виртуално със симпатична коала.

Кралската двойка е разговаряла с лица, оказвали първа помощ по време на пожарите, и със собственици на местен бизнес, за ефекта от огнената стихия, засегнала региона през януари.

По време на разговора в платформата Zoom Уилям и Кейт са били очаровани да се запознаят с коала на име Грейс, която се възстановява в резерват на острова, след като е била ударена от автомобил, пише БТА. Собственичката на природния парк Дейна Мичъл е извадила симпатичното създание от ограждението му, за да го представи на височайшата двойка.

"О, виж! Колко е сладка", възкликва херцогинята на Кембридж при вида на колата.

"Изглежда, че за нея се грижат много добре. Грейс явно води хубав живот при вас", казва на свой ред принц Уилям с усмивка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Херцозите на Кембридж, които за последно посетиха Австралия през 2014 г., изглеждат шокирани, когато Дейна им казва, че в резултат на пожарите, засегнали почти половината остров Кенгуру, популацията на коалите е намаляла от между 60 000 и 80 000 до около между 5000 и 10 000 животни.