Принц Уилям и принцеса Шарлот подкрепиха своя отбор. Прегърнати, баща и дъщеря публикуваха видео съобщение в подкрепа на женския футболен отбор на Англия - наречен "Лъвиците", в неделя преди финалния им мач срещу Германия в Евро 2022.

Английският тим победи с 2:1 пред 90 000 зрители на "Уембли".

Малко преди мача Уилям и Шарлот записаха видео, публикувано в социалните мрежи.

"И двамата искаме да пожелаем късмет на Лъвиците тази вечер, вие се представихте невероятно добре в надпреварата дотук ние подкрепяхме през цялото време", казва Уилям каза, преди Шарлот да добави: "Успех! Надявам се да спечелите. Чао!".

40-годишният Уилям е президент на управителния орган на английския футбол, Футболната асоциация, и е редовен посетител на мачовете, най-вече в компанията на принц Джордж, 9 и Кейт Мидълтън. Но ето че Шаролт се присъединява към компанията запалянковци в семейството. 

7-годишната Шарлот също е "начинаеща звезда" във футбола, както наскоро разкри нейният баща, и освен това ходи да гледа с татко си среща на "Астън Вила", любимия отбор на Уилям.

Тя беше заръчала на баща си да предаде съобщение на Лъвиците от нея, когато отиде да ги види на тренировка миналия месец.

"Шарлот искаше да ви кажа, че е наистина добра футболистка и умее да вкарва много голове, каза Уилям. "Помоли ме да ви предам: Обърнете ми внимание, аз съм прохождаща звезда на бъдещето", пише "People".

Снимка: Getty Images