Принц Уилям обяви плановете си да построи жилища на територията на херцогство Корнуол в помощ на бездомните в югозападната част на Англия, предават ДПА и БТА. 

В сътрудничество с корнуолската благотворителна организация за борба с бездомността "St Petrocs" проектът ще осигури 24 жилища в Нанследан, Нюкей, с "цялостна подкрепа", за да се създаде път към постоянен дом. Разработването на "висококачествените жилища за временно настаняване" ще започне през септември, а първите се очаква да бъдат завършени през есента на следващата година.

Корнуол е портфейл от земя, сгради и инвестиции, оценено на повече от 1,26 милиона британски лири, което осигурява доходи за престолонаследника. В интервю за вестник миналата година Уилям, който е херцог там, бе попитан дали има планове да осигури достъпни домове на територията. "Има. Абсолютно. Социални жилища. Ще ги видите, когато са готови", каза той.

"Недостигът на социални и частни имоти под наем се смята за основна причина за увеличаване на броя на бездомните в цялата страна, поради което сме горди да стартираме този проект заедно с плановете да се появят повече евтини и достъпни жилища в херцогството", каза Бен Мърфи, управител на имота.

Въпреки това политическата група "Република", която е против монархията, разкритикува проекта. Те посочват, че проектът ще донесе печалба на Уилям, който получава средства от държавния бюджет.