Принцеса Александра, 31-годишната дъщеря на великия херцог Анри и великата херцогиня Мария Тереза от Люксембург, се омъжи за годеника си Николас Багори на гражданска церемония в събота, съобщава "People". Тържеството е първото за двойката, която ще сключи църковен брак след няколко дни.

Снимка: Getty Images

Булката и младоженецът пристигнаха на "Place Guillaume" в сърцето на столицата в 9 сутринта местно време, където гражданите бяха поканени да приветстват двойката. Церемонията започна в кметството на град Люксембург в 9,30 сутринта, където принцеса Александра и 33-годишният Николас сключиха законен брак пред семействата си.

Родителите на булката Мария Тереза и Анри

Снимка: Getty Images

След края на кратката служба младоженците излязоха от кметството, за да поздравят тълпата от доброжелатели. Заедно с останалата част от кралското семейство, двама се прибраха във Великия херцогски дворец. По-късно вечерта беше даден частен прием в кралския дворец.

Снимка: Getty Images

Великият херцогски двор на Люксембург обяви годежа на принцеса Александра през ноември 2022 г. и потвърди няколко седмици по-късно, че тя ще се омъжи на две церемонии тази пролет.

"Гражданската сватба ще се състои на 22 април 2023 г. в кметството на град Люксембург. Църковната сватба ще се отпразнува на 29 април 2023 г. в църквата Saint Trophyme в Борм-ле-Мимоза", се казваше в изявлението.

Александра е единствената дъщеря на Великия херцог Анри и Великата херцогиня Мария Тереза. В момента тя е седма в линията за наследяване на трона, след по-големия си брат Великият херцог Гийом, неговия 2-годишен син принц Чарлз, новородения му син принц Франсоа, по-големия ѝ брат принц Феликс и неговата 8-годишна дъщеря принцеса Амалия и 6-годишният син принц Лиъм. След Александра е нейният по-малък брат, принц Себастиан. 

Семейството на булката

Снимка: Getty Images

Избраникът ѝ Николас е израснал в Бретан, Франция и е изучавал политически науки, а кариерата си развива в социални и културни проекти. Остава неясно кога двамата са се влюбили един в друг и колко време са били заедно, преди да се сгодят.