Японската принцеса Мако участва в последния си официален ангажимент преди да се омъжи за избраника си, който няма благородно потекло. Тя и сестра ѝ Како пътуваха с черна лимузина от резиденцията си в токийския квартал Акасака до намиращия се наблизо императорски дворец, за да присъстват на Есенния фестивал.

Мако (29 г.) поздравяваше хората от отворения прозорец на автомобила.

Дъщерята на японския престолонаследник Акишино ще се омъжи за избраника си Кей Комуро, с когото са на еднаква възраст, следващия месец.

Според закона след брака с мъж без аристократично потекло принцесата ще загуби титлата си и ще стане обикновена гражданка.

Годеникът ще пристигне за сватбата в Токио в понеделник от САЩ, където живее и наскоро взе диплома за адвокат. След задължителната двуседмична карантина, под която ще бъде поставен, двамата ще се оженят през октомври.

Принцесата планира да се откаже от всички дворцови ритуали и церемонии преди сватбата. Тя също така не иска да приеме и полагащата ѝ се зестра, възлизаща на около 1,2 милиона щатски долара.

Принцеса Мако и Кей Комуро

БТА

Годежът на влюбените беше оповестен още през септември 2017 г. Сватбата им трябваше да се състои през ноември 2018 г., но беше отложена неочаквано заради финансови проблеми във фамилията на годеника.

Младото семейство ще живее в Америка, където Комуро ще работи в адвокатска кантора.

Принцеса Мако е най-голямата дъщеря на принц Акишино, който миналата година беше провъзгласен официално за наследник на японския престол, припомня БТА. Той е баща на още една дъщеря- принцеса Како (26 г.) и син Хисахито (14 г.).

Настоящият император Нарухито и съпругата му Масако имат една дъщеря - принцеса Аико (17 г.).

БТА