Въпреки слуховете, че бракът им минава през тежък период и двамата дори не живеят под общ покрив, принцеса Шарлен и принц Албер демонстрираха близост по време на лятната си почивка в Корсика.

Припомняме, че кралската двойка беше в центъра на куп спекулации, след като в медиите излезе информацията, че 45-годишната южноафриканка се е установила в Швейцария и се вижда със съпруга си "само по задължение". Тя изтри и акаунта си в Instagram, което допринесе до допълнителни въпроси какво се случва с брака на монарсите.

От последните им папарашки снимки заснети по-рано този месец обаче, ясно се вижда, че Албер и Шарлен използват времето прекарано заедно, за да се насладят на компанията си.

На един от кадрите принцът на Монако е заснет как прегръща съпругата си, а на друг двамата седят и релаксират един до друг на плажа. Кралската двойка, заедно с децата си - близнаците Жак и Габриела, прекараха лятото на яхта, собственост на казахстанския бизнесмен Булат Утемуратов, с която плаваха по Средиземноморието.

Слуховете за сътресенията в брака на Албер и Шарлен са тема на медиите от години, още по време на сватбата им през 2011 г., когато принцесата не спря да плаче по време на цялата церемония. Те обаче значително се засилиха през 2021 г., когато южноафриканката прекара по-голямата част от година в родината си, далече от съпруга и децата си. Престоят й, който трябваше да бъде само месец, продължи дълго след това, а аргументите бяха, че тя има инфекция на синусите, която не й позволява да лети.

След завръщането си, Албер обяви, че съпругата му е претоварена и неразположена и това й пречи да се справя с официалните си ангажименти и със семейните си такива. Затова тя и семейството й осъзнали, че има нужда от медицинско лечение, което обаче да е извън Монако, заради съображенията за сигурност. Така тя се озовала в Швейцария.

Шарлен не спря да плаче по време на сватбата си с принц Албер

Снимка: Getty Images

"Вероятно ще кажа това няколко пъти - заминаването й няма нищо общо с нашата връзка. Искам да бъде много ясно. Това не са проблеми в нашата връзка; не с отношенията между съпруг и съпруга. Проблемът е от различно естество", сподели Албер в интервю за списание. Той допълни, че съпругата му е много слаба физически и поради тази причина лесно може да се разболее от грип. Принцът обаче категорично отрече Шарлен да има някакъв вид онкологично заболяване или друга по-сериозна болест.