С развеяна руса коса и усмивка, днес принцеса Шарлот навършва 9 годинки.

По случай хубавия повод принцеса Кейт отново застана зад обектива, за да заснеме дъщеря си за социалните мрежи. Празничната фотография бе споделена в официалните профили на двойката с благодарност "за всички мили съобщения". Това е втората снимка за последните месеци след тази от миналата седмица за шестия рожден ден на най-малкия син на принц Уилям и Кейт, принц Луи. Родителите са превърнали в традиция всяка година да пускат портрети на децата за техните рождени дни.

Шарлот е родена през 2015 г. и най-често може да бъде видяна заедно с братята си. Подобно на майка си, принцесата е възхвалявана за модата и стила си, като дрехите й бързо се разпродават онлайн, след като ги е носила. Тя е трета в линията за наследяване на трона след баща си и по-големия си брат Джордж. И макар да е по-малката в семейството, майка й разкри през 2017 г., че тя е "тази, която командва".

Принц Джордж, принц Луи и принцеса Шарлот

Снимка: Getty Images

Шарлот Елизабет Даяна е първата британска принцеса, която не е изпреварена в линията на наследяване от по-малък брат. Това се дължи на факта, че покойната кралица Елизабет II промени правилата със Закона за наследяване на короната от 2013 г., така че всички кралски деца, родени след 2011 г., да имат равно право на трона, независимо от пола им.

View this post on Instagram

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)