Британската принцеса Юджени ще тръгне по стъпките на братовчед си принц Хари и ще покани на венчавката си в Уиндзорския дворец през октомври 1200 свои сънародници, предава Ройтерс.

Вижте снимки на Юджени >>

Агенцията се позовава на съобщение на Бъкингамския дворец. 28-годишната Юджени е най-малката дъщеря на третото дете на кралица Елизабет Втора - принц Андрю. Принцесата ще се венчае със своя приятел - 32-годишния Джак Бруксбанк, на 12 октомври в Уиндзорския дворец. На същото място сключиха брак принц Хари и американската актриса Меган Маркъл в рамките на пищна церемония през месец май. Сега принцеса Юджени копира някои от плановете на братовчед си за знаменателното събитие в нейния живот.

Досущ като Хари тя ще покани 1200 свои сънародници от всички краища на Обединеното Кралство, за да се присъединят към празненствата в Уиндзорския замък. Присъстващите ще посрещнат кралската двойка на излизане от параклиса "Сейнт Джордж" след като приключи службата. Благотворителни организации и деца от местните училища също ще бъдат сред поканените.

Младоженците, също като Хари и Меган, ще направят кратка обиколка с каляска. Принцеса Юджени е девета по линията на наследяване на британския престол. Тя работи в арт средите, докато нейният годеник е бивш мениджър на популярен лондонски нощен клуб.