Присила Пресли проговори откровено за възрастовата разлика, която присъствала между нея с Елвис.

По време на пресконференцията на филмовия фестивал във Венеция за предстоящия биографичен филм на София Копола "Присила", по-рано тази седмица бившата съпруга на покойната рок звезда разказа за първата си среща с Елвис, когато той е бил на 24, а тя - едва на 14 години, пише сп. "People".

По нейни думи певецът винаги е "уважавал" факта, че е по-малка от него. "Хората си мислят, че всичко опира само до интимните отношения, но не беше така. Той беше много мил и любящ, освен това уважаваше възрастовата граница, която имахме", казва тя.

Бизнесдамата допълва, че за родителите й по онова време е било трудно да погледнат през неговата призма, а именно - защо 24-годишен мъж се интересува от 14-годишно момиче. "Не разбираха, но всъщност - аз бях добър слушател. Елвис ми изливаше сърцето си - споделяше ми за страховете, които има, за надеждите, дори и за загубата на майка си...Аз бях човекът, който наистина го изслушваше. Това беше истинска връзка."

Снимка: Getty Images

Въпреки че е била на 14, се е държала "като възрастен", защото: "Според мен това са само цифри", казва.

По онова време малката Присила се е виждала с Елвис предимно насаме. "Не знаех защо ми гласуваше такова доверие. И никога не съм казвала на никого, че се виждам с него. Харесваше му факта, че не го издадох по никакъв начин. Не казах на никого и в училище, че излизаме." Двамата се разделят през 1972 г. За раздялата им г-жа Пресли казва: "Не защото не го обичах - той беше любовта на живота ми. Но неговият начин на живот бе труден за мен. Мисля, че всяка жена би ме разбрала."

Снимка: Getty Images

Що се отнася до филмът, който цели да разкаже връзката на Присила и Елвис, съоснователката и бивша председателка на "Elvis Presley Enterprises" споделя: "Много е трудно да седиш и да гледаш филм, правен за теб."

Новият филм на Копола, в който участват Джейкъб Елорди и Кейли Спини, съответно като Елвис и Присила, е базиран на мемоарите на Пресли от 1985 г. - "Елвис и аз" и разказва историята им от нейната гледна точка. Забележително е, че правата върху музиката на рок звездата не са предоставени от "Elvis Presley Enterprises", за разлика от филма на Баз Лурман "Елвис" от 2022 г. с Остин Бътлър в главната роля.