Близката приятелка на Даяна - Роза Монктън почете принцесата, която загина преди 21 години, с непоказвана досега снимка, на която Даяна се превива от смях, облечена със спортни дрехи.

Вижте кадъра и още снимки >>

"Даяна така, както я помня. Нищо, което напиша, няма да е достатъчно да опише чувството ѝ за хумор и желанието ѝ за живот. Приятелка и чудесна кръстница на Доменика. Почивай в мир", написа Роза в Туитър.

Даяна и Роза са били изключително близки. Бизнесдамата, чието име е Розамонд Мери Моктън, е един от последните хора, видели Даяна жива през 1997 г. Десетина дни преди смъртта на принцесата, приятелките са били заедно на плаване между гръцките острови.

Принцесата е била и кръстница на дъщерята на Роза - Доменика.

Лейди Ди загива на 31 август 1997 г.  в тунела Пон дьо л'Алма в Париж. Тя пътува на задната седалка в мерцедес заедно с приятеля си Доди Ал-Файед, а автомобилът е шофиран от мениджъра по сигурността на хотел Риц Париж - Анри Пол. Пол и Ал-Файед загиват на място, а Даяна умира по-късно в болницата от раните си, въпреки усилията на лекарите да я спасят. Единственият оцелял от удара в 13-ата колона на тунела е бодигардът на Ал-Файед, който седял на предната седалка до шофьора. Експертизата показва, че шофьорът Анри Пол е бил под влияние на алкохол. Разпространени са и много конспиративни теории, които твърдят, че катастрофата е умишлено причинена и това е дело на обитателите на Бъкингамския дворец, но до ден-днешен нито една от тях не е официално потвърдена.

Принцеса Даяна и Доди Ал-Файед

БТА