Приятелката на починалия Денис Теофиков изплака в социалната мрежа мъката си за смъртта на талантливия 21-годишен певец.

"Почивай в Мир, любов моя! Обичам те с цялото си сърце!", написа Алекса Ангелова в Инстаграм.

Денис е издъхнал след падане от терасата на апартамента на гаджето си - гримьорката Алекса. Дали става въпрос за самоубийство или нелеп инцидент може само да се гадае. Алекса не вдига телефон дори на най-близките си, предположенията са, че в момента с нея работят полицаи, които я разпитват за случилото се, пише "Flagman.bg". Детективите ще проверят и дали в кръвта му е имало алкохол или забранени субстанции. 

Синът на известния джазмен Атешкан Теофиков имал бурна връзка с брюнетката. Те били заедно от няколко месеца, и една от най-коментираните двойки във фолк средите. Преди това Денис бил гадже с друга фолк звезда - Десита.

Денис Теофиков е роден на 20 юли 2000г. и от малък се занимава с музика, а любовта си към нея е наследил от своите родители, които също са музиканти - бащата му Атешкав е китарист, а майка му Венера-певица. Наричат баща му "Пророка на балканската китара". Денис учи в Национално музикално училище "Любомир Пипков", после се мести в Широка Лъка, а след това семейството заминава за известно време в Испания. Приживе разказвал, че мечтата му е да стъпи на голямата сцена и да изнася концерти. 

Като малък Денис Теофиков е свирел на барабани, на китара, на пиано. Бил е на 5 години, когато се явява в предаването "По-по-най" и печели първо място. Споделя, че още от малък му е било мерак да пее и то не заради славата или нещо друго, а защото иска да покаже какво може, пише "Planeta TV".