Стотици архивни предмети и документи и сувенири на Fleetwood Mac, документиращи възхода на рок групата, се предлагат на търг в Англия през следващата седмица, съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

Златни и платинени дискове, договори за турнета, за наем на зали и с телевизии са сред лотовете, които се предлагат от бившия мениджър на групата Клифърд Адамс, който е бил агент и съавтор на някои от песните в периода 1967-1974 г.

Адамс, известен още като Клифърд Дейвис, предлага на търга и лично писмо от основателя на групата Питър Грийн, който почина през 2020 г.

Това е невероятен, уникален исторически архив на една от най-великите групи на всички времена, каза Робин Флечър, мениджър в аукционна къща Hansons Auctioneers Kent, която организира търга в Тънбридж Уелс на 21 ноември. "Той е безценен заради богатството от информация, което съдържа".

Очаква се историческите лотове да привлекат глобален интерес, а според оценките колекцията може да бъде продадена за повече от 20 000 британски лири. Адамс иска вещите "да намерят нов дом при почитателите, които ще оценят музиката и спомените", каза Флечър. Адамс каза, че пази писмото, което Грийн му изпратил от Хавай, от 50 години и че в колекцията си съхранява и пощенска картичка от басиста Джон Макви от 1974 г.

На търга ще бъде предложена и шофьорската книжка на Грийн, която той предоставил на Адамс през 1981 г., след като развил психично заболяване, предаде БТА.