Шоубизнесът съвсем не е само слава и блясък, той често е по-безскрупулен и жесток дори и от живота, многократно набеждаван за безмилостен и нечестен. Истината е, че развлекателната индустрия обикновено "оголва острите си зъби" зад кулисите, криейки суровия си нрав от публиката, живееща със заблудата, че популярността е едно от най-хубавите неща, които може да се случи на човек.

Само че лъскавата обвивка на този бизнес няма нищо общо с неговата сърцевина, която в немалко случай се оказва гнила - факт, който през годините е подплатен от безброй примери, като последният дойде от продуцента Радо Тушев, споделил преди броени часове в социалната мрежа пост, разкриващ на потребителите ѝ как са свалили Алекс Сърчаджиева от ефира на Нова телевизия преди около една година.

Вижте поста на Радо >>

Тушев, който е познат и като гласа зад кадър в риалитито "Big Brother", част от чиито сезони водеше половинката на покойния Иван Ласкин, издаде възмущаващи факти за изненадваща замяна на актрисата като водещ на предаването "Игри на волята", чието място наследи по-младата ѝ колежка Ралица Паскалева, известна с ролята си на д-р Галя Стилянова в сериала "Откраднат живот".


Радо Тушев

Тогава повечето зрители предположиха, че тази рокада е провокирана от стремеж към свежа промяна, но се оказва, че решението е съпроводено от неприятна сцена, която Радо описа в своя личен Фейбук профил. Самата Алекс никога не е коментирала уволнението си, но това вече не е необходимо.

Думите му, описващи възмутителното уволнение на Сърчаджиева, изумиха приятелите му в платформата, а публикацията му провокира редица гневни реакции.

Ето какво пише той:

"Не съм я виждал физически от лятото. Не съм я прегръщал оттогава. Тя наистина познава всички страни на живота. Той обикновено се отнася с нея безобразно.

Последното изпитание пред Александра беше да бъде изхвърлена като парцал, без обяснение, без адекватен разговор, от работата, която много обичаше и на която беше дала толкова много. Както във всичко, без капризи, без пазарлъци, без остатък.

Беше обругана и обиждана, наричана с епитети, които ме е срам, че съм слушал. Изминалата година свали маските на изключително подли и неблагодарни хора, които се подиграха с енергията, труда, лоялността, обичта на това момиче и не само.

Обичам те, грозна и дебела моя. Ти си най-добрата!", гласи постът му, чийто финал намеква за обидите, отправени към брюнетката  от страна на ръководството на телевизията.

Коментарите под него са изпълнени с подкрепа към Алекс, като някои от потребителите дори се заканват никога повече да не гледат медията.