Режисьорът Джоел Соуза, който беше прострелян с реквизитен пистолет от актьора Алек Болдуин на снимачната площадка на филма "Rust", е изписан от медицинския център, сподели личния си профила в Twitter актрисата Франсис Фишър.

Тя получила съобщение от Соуза, че е напуснал клиниката. Не се казва обаче какво е състоянието му. От болницата, в която е откаран след инцидента, отказват да предоставят информация за пациента.

По време на снимките на уестърна Болдуин стреля с реквизитен пистолет, зареден с халосни патрони, като уби операторката Халина Хътчинс (42 г.) и рани режисьора Соуза (48 г). И двамата са откарани в здравното заведение на Университета на Ню Мексико, но Хътчинс почина.

Заради трагичната случка снимките на продукцията, които сае провеждат в близост до град Санта Фе, са спрени временно. Алек Болдуин е и продуцент на "Rust".

Болница на Университета на Ню Мексико, в която е бил приет Джоел

Снимка: Getty Images

Говорител на холивуската знаменитост каза, че е станал нещастен случай. Вестник от Ню Мексико написа, че звездата от "Сянката" е бил видян да плаче пред офиса на шерифа.

Срещу него не са повдигнати обвинения, но в момента се изясняват подробностите около случилото се. Полицията провежда разпити на свидетели, предава БТА. Алек Болдуин доброволно е отишъл при шерифа и е разказал какво е станало.

Това не е първи трагичен инцидент на снимачната площадка. През 1993 г. актьорът Брандън Лий беше прострелян смъртоносно по време на снимките на филма "Гарванът".

Снимка: Getty Images