Списание Forbes изготви списък с най-високоплатените актьори за изминалата година, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. 

В него челните позиции оглавяват Адам Сандлър и Марго Роби. 

Според представените данни Сандлър е кралят на холивудската машина за пари, като през миналата година по сметката му са постъпили 73 млн. долара. Значителни суми той е спечелил благодарение на четирите филма, които е снимал за платформата Netflix.

През 2023 г. с участието на актьора на екран излязоха "Мистериозно убийство 2", You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah, "Лео", а от началото на тази година зрителите могат да гледат и "Астронавт".

От своя страна Марго Роби е спечелила 59 млн. долара миналата година, като значителна част от тях са от "Барби". Продукцията на режисьорката Грета Гъруиг стана касов хит, реализирайки постъпления от над един милиард долара в световен мащаб. Малка част от приходите, постъпили миналата година по сметката на Роби, са и от филма Asteroid City.

Останалите имена в списъка на най-високоплатените актьори не са изненадващи, като сред тях са Том Круз, който е получил 45 млн. долара, Райън Гослинг и Мат Деймън - с по 43 милиона, Дженифър Анистън - 42, и Леонардо ди Каприо с 41 милиона долара. 

Снимка: Getty Images