Проверките на построените с европари къщи за гости на Държавен фонд "Земеделие" продължават. Последният имот, в който инспектиращите влязоха, е на попфолк певеца Милко Калайджиев.

Вижте къщата >>

"Калайджиевата къща" се намира в село Мезек, което попада в община Свиленград. Построена е преди 4 години, като все още е в мониторингов период. Общата сума на малкия хотел възлиза на 435 хил. лева, но 304 хил. лева от тях са от европейско финансиране на проекта. През 2015 г. изпълнителят на "Я елате пиленца при батко" е започнал строежа с кредит.

Засега инспектиращите не са установили нарушения. Те заявяват, че къщата има нужните рекламни материали и се използва по предназначение.

"Нямам никакви притеснения. Аз съм казвал отдавна, че съм публично лице и всяка моя стъпка се следи от всички възможни институции. Къщата от първия ден, в който е построена и пусната за това, за което е направена, се използва само и единствено за гости", каза певецът, който заяви, че има всички необходими документи и не използва имота за лично ползване.

Любопитен факт е, че това не е първата инспекция за Калайджиев. По традиция къщата се пълнела с посетители главно през почивните дни и хората от селото твърдят, че миналия уикенд в нея е отседнала шумна група.Последните празнуващи си тръгнали рано в понеделник сутринта, малко преди появата на ревизорите.

От Държавен фонд "Земеделие" уточняват, че проверката не е приключила окончателно.

"Калайджиевата къща"

Снимка: kalaydjievhouse.com