Първият официален тийзър на "Домът на дракона" с български субтитри бе представен за първи път като част от днешното събитие за стартиране на стрийминг услугата HBO Max в Европа. Сериалът е по "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, а сюжет се развива 200 години преди събитията от "Игра на тронове", разказва историята на Дом Таргариен. Тийзърът включва първите официални кадри от дългоочаквания сериал с вече обявените актьори.

Ko-създател и изпълнителен продуцент на сериала е Джордж Р. Р. Мартин, Роналд Кондал изпълнява същите длъжности плюс тази на сценарист. Режисьор е Мигел Сапочник.

Снимка: HBO/AP/БТА

Среди имената в актьорския състав са още: Уил Джонсън като сер Вемонд Веларион - по-малкият брат на Корлис Веларион, Джон Макмилан като сер Ленор Веларион - син на Корлис Веларион и Ренис Таргариен, Тео Нейт като младия сер Ленор Веларион - син на Корлис Веларион и Ренис Таргариен, Савана Стейн като лейди Лена Веларион - дъщеря на Корлис Веларион и Ренис Таргариен.

HBO Max, стрийминг платформата на WarnerMedia, за директен абонамент от потребители ще бъде достъпна за гледане в 20 държави. HBO Max събира на едно място за първи път в Европа най-доброто от света на забавленията, свързани с филми, детски програми, риалити формати и оригинални сериали от Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network и Max Originals. Услугата заменя съществуващата платформа HBO GO.

Новата стрийминг услуга ще стартира първо в Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Испания и Андора на 26 октомври 2021 г., а няколко месеца след това и в Централна и Източна Европа и Португалия. Плановете за 2022 година включват старт на HBO Max на седем нови пазара: Холандия, Турция, Гърция, Исландия, Естония, Латвия и Литва. Така до средата на 2022 г. HBO Max ще е достъпна на 27 територии в Европа.