Рапърът Quavo (Куаво), който миналата година изгуби племенника си и колега от групата Migos - Takeoff (Тeйкоф) след стрелба с огнестрелно оръжие, превръща мъката си в действие срещу насилието.

Номинираният за "Грами" артист и филантроп обедини усилията си с Фонда за действие за справедливост в общността и се срещна с членове на Конгреса във Вашингтон по-късно миналата седмица за превенция на насилието с огнестрелно оръжие, съобщава CNN.

Под ръководството на сенатора от Джорджия - Рафаел Уорнок, те обсъдиха ефективните стратегии за намеса в обществото, както и насилието с огнестрелно оръжие в родната Джорджия на Quavo и силата на застъпничеството срещу насилието.

"Музиката е разказване на истории и никой не може да разкаже моята по-добре от мен. За мен и моето семейство борбата срещу насилието е лична и не е нещо, което ще забравим", каза той в изявление за CNN. "Идваме във Вашингтон, носейки със себе си гласовете на милиони семейства, пострадали от този вид насилие." Изпълнителят е съкрушен от смъртта на 28-годишният Takeoff, който бе застрелян през ноември миналата година в Хюстън, Тексас.

Takeoff

Снимка: Getty Images

Майката на Take придружаваше Quavo до столицата на страната за събитието. След смъртта на любимия си племенник и колега рапърът се превърна в застъпник на идеята за предотвратяване на насилието с огнестрелно оръжие, което включва и създаването на фондация "Rocket".

"Фондацията се свърза с лидерите на нашата страна, за да поговорим за това, от което се нуждаем, а именно да изградим по-безопасно бъдеще", каза Quavo. "Заедно, с решения, които идват директно от сърцето ми и от нашите квартали, можем да се справим с това и да спасим човешки животи."