Борислав Димитров - BOBO ще направи премиерата на късометражен филм, който включва нова негова музика, на 22-и декември на специално безплатно събитие в столичния клуб "Давинчи". Лентата, зад която застава популярният български режисьор Димитрис Георгиев, носи заглавието "Alkebu-Lan" - древното име на Африка и преплита в сюжета си песни от предстоящия албум на изпълнителя със същото име. Датата за премиерата не е случайна, защото BOBO е роден именно на нея.

Неговата втора музикална колекция ще бъде представена в началото на година и е в стил афрофъжън. Тя включва парчета, вдъхновени от ритмите на Африка. Тавата може да се похвали и с факта, че част от екипа ѝ включва името на един от най-големите нигерийски продуценти - Cracker Mallo, който е работил и по част от саундтрака на "Черната пантера 2". "Alkebu-Lan" включва колаборации с популярния македонски рапър Марко Маринкович - Slatkaristika, младата джаз певица Мирослава Тодорова, която доби популярност след участието си в "X Factor", както и артистите Jahmmi и Sahib.

Снимка: Мартин Господинов

BOBO е един от най-популярните български R&B артисти. Като композитор и текстописец е създавал музика и текстове за Белослава, Орлин Павлов, Сантра, Лора Караджова, Виктория и Маги Джанаварова. Първият му самостоятелен албум се казва "22", излиза на 22 февруари 2020 година и съдържа точно 22 песни.