Легендата в българския спорт Божидар Искренов, познат още с прякорите Гибона и Радостта на народа, най-после успя да прегърне своя първороден внук, три месеца, след като се роди бебето. Причината радостната среща да бъде отлагана досега бе пандемията от новия коронавирус, обхванала цялото земно кълбо.

Наскоро той публикува в своята лична Фейсбук страница няколко изображения, показващи щастието му от факта, че вече може да целуне момченцето и да го изведе на разходка под летните слънчеви лъчи.

Вижте снимки >>

"Дядо с Хенри", гласят думите към публикацията му.

Снимка: Facebook

Дъщерята на бившия футболист на "Левски" и ЦСКА - Настася, даде живот на Хенри Бенкс Баер точно навръх рождения ден на своя брат - 2 април.

"Днес, когато ставам на 30, най-близкият човек в живота ми, роди новия ми най-добър приятел - Хенри", написа тогава чичото Георги Искренов.

Бебето проплака в болница в Тексас, Съединените щати, където живеят Настя и съпругът ѝ Джонатан, докато нейните родители се намират в щата Вирджиния.

След раждането щастливата майка сподели няколко кадъра в Инстаграм със своя наследник, пишейки, че той е най-прекрасното нещо, което някога е виждала. По онова време тя дори се пошегува, че няма търпение детето ѝ да порасне, за да му разкаже как с баща му са обмисляли да го кръстят "Корона" на Covid-19.

Снимка: Facebook

Настася и Джонатан се сгодиха през 2017 г., тогава Божидар използва социалната мрежа, за да сподели новината за щастливото събитие със своите почитатели.

"С гордост и радост бих желал да споделя моето щастие с Вас феновете ми. Моята дъщеря красива, мила, умна с най-голямото сърце на света и най-красивите сини очи Настася получи предложение за брак от своя дългогодишен американски приятел Джонатан. Той лично поиска ръката и от мен. Жест, който изпълни очите ми със сълзи и ме върна в онези години назад в които неможех да си представя, че бих дал моят диамант на някой друг мъж. Бъди щастлива дъще. Не забравяй, че няма нищо на тази земя с което да сравня любовта си към теб. Попътен вятър по трънливия път на семейния живот ти желаем от сърце и нека Джонатан знае, че не се боя от "тръните", написа тогава той.

Две години по-късно двойката организира красива сватбена церемония, на която официално си каза "Да".