Филмът мюзикъл "Котките" и четирима от участниците в актьорския му състав са с номинации за наградите "Златна малинка", с които се отличават най-слабите изпълнения в киното през изминалата година, предаде Ройтерс.

Джеймс Кордън, Джуди Денч, Ребъл Уилсън и Франческа Хейуърд получиха номинации за ролите си в "Котките", за които носеха костюми от създадени по дигитален път кожи, предаде БТА."Носителката на "Оскар" Джуди Денч бе номинирана заради подозрителната й прилика със Страхливия лъв от "Магьосникът от Оз", поясниха организаторите.

"Котките" е с общо 8 номинации за "Златните малинки". Същия брой номинации получиха "Погребението на семейство Мадея" на Тайлър Пери и "Рамбо: Последна кръв" с участието на Силвестър Сталоун. Трите филма участват в надпреварата за най-лош филм заедно с психологическия трилър "Фанатикът" и хоръра "Преследването на Шарън Тейт".

"Котките", адаптиран по едноименния бродуейски мюзикъл, се появи по екраните през декември 2019 г. и бе посрещнат с насмешка от филмовата критика. Филмът с бюджет 95 милиона долара събра едва 69,7 милиона долара приходи от прожекции в целия свят.

Наградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. и са контрапункт на наградите "Оскар", които се присъждат ден по-късно. Със "Златни малинки" се отличават най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, която е покрита със златна боя и струва по-малко от 5 долара.

Тази година Джон Траволта е с две номинации за "Златните малинки" - за ролите си във "Фанатикът " и "Старата школа". Също две номинации получи Ан Хатауей за филмите "Мошенички от класа" и "Фатално затишие". С номинация е и Матю Макконъхи, който й партнира във "Фатално затишие".