Канадският рапър Дрейк подобри собствения си рекорд за най-стриймван нов албум за 24 часа в Спотифай със "Certified Lover Boy". Досегашният принадлежеше на неговия "Scorpion" от 2018 г. - 132 милиона прослушвания. Новият му албум отбеляза 153,4 милиона в деня на издаването, а той беше издаден на 3 септември, съобщи БТА.

През първия ден Дрейк постави също рекорд в Епъл мюзик за най-стриймван изпълнител и албум за 2021 г. Той постигна това само няколко дена след като Кание Уест го направи с "Donda".

Дрейк беше обявил,че ще издаде албума си август 2020 година, но издаването му беше отменено два пъти, поради медицински причини. Така шестият му албум излезе след неколкократно отлагане.

В новия си албум Дрейк се придържа към обичайните си теми - колко е неразбран, колко превъзхожда съперниците си, които го хулят, как вечно е нещастен в любовта. Ту е сантиментален, ту се хвали.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дрейк, който е на 34 години, е сред най-влиятелните и успели хип-хоп звезди. Той променя рап музиката, като съчетава говор и пеене и отхвърля идеята, че това трябва да се прави от двама изпълнители. Дрейк преодолява догмите на жанра и така дава модел за желаещите да го следват. Този модел, предложен в "So Far Gone" от 2009 г., се запазва и в "Certified Lover Boy".

В новия албум на Дрейк участват също Джей-Зи, Ники Минаж, 21 Савидж, Йеба, Янг Тъг, Лил Бейби, Лил Дърк, Тай Дола Сайн. "Certified Lover Boy" съдържа 21 песни. През първия ден най-слушаните от тях в Епъл мюзик бяха "Girls Want Girls" с Лил Бейби, "Champagne Poetry" и "Fair Trade" с Травис Скот.

През 2019 г. Дрейк беше обявен за най-продавания изпълнител за предишната година от Международната федерация на звукозаписната индустрия. Така той повтори постижението си от 2016 г.