Полицията в Атланта арестува рапъра Young Thug по подозрения за участие в дейност на престъпна група и заговор за нарушаване на закона.

Срещу него са повдигнати обвинения по преценка на съдебни заседатели, че той и 27 други са участвали в една и съща улична банда. Някои са заподозрени за тежки престъпления като убийства и опит за въоръжен грабеж. Музикантът е обвинен също по закона срещу рекет и корупция на щата Джорджия. 

Музикантът бе арестуван, след като окръжният прокурор Фани Уилис от окръг Фултън - демократ, най-известен с разследването дали бившият президент Доналд Дж. Тръмп и неговите съюзници са извършили изборна измама в Джорджия, обеща да разбие уличните банди в Атланта, град, разтърсван от насилствени престъпления. 

Задържането на изпълнителя, открит в къща, разположена в квартала Бъкхед, беше потвърдено в понеделник вечерта от Джеф ДиСантис - говорител на офиса на г-жа Уилис, който каза още, че с него са били отведени още няколко лица. В обвинението се твърди, че той е основател на Young Slime Life, престъпна улична банда, която води началото си от 2012 г. и е свързана с националната група Bloods.

Young Thug, чието име е Джефри Ламар Уилямс, спечели награда "Грами" за хита "This Is America" през 2019 г. Най-известен е албумът му "So Much Fun" и песента от 2021 г. "Punk", припомня БТА. Той получи номинация за награда "Грами" и през 2020 г. за песента "The London".

Снимка: Getty Images