Режисьорът на филма "Черната пантера" Райън Куглър за кратко е бил арестуван от полицията в Атланта през януари, след като бил объркан с банков обирджия. Това става ясно от видеозапис, разпространен от органите на реда в американския град.

35-годишният Куглър е задържан на 7 януари, след като посетил офис на "Bank of America", за да осъществи финансова операция, пише електронното издание на списание "Variety".

"Полученото обаждане звучеше така, сякаш някой се опитва ограби банката", казва един от полицаите във видеокадрите.

Режисьорът подал на касиера искане за теглене на пари, а на гърба на документа според информацията написал: "Бих желал да изтегля 12 хиляди щатски долара в брой от банковата си сметка. Моля, нека парите бъдат преброени на друго място. Бих искал да съм дискретен", предава задокеанската преса.

Банковият служител разбрал погрешно ситуацията, бъркайки я с опит за грабеж, тъй като поисканата сума надвишила 10 хиляди щатски долара и информирал шефа си.

От институцията не отговориха на изпратено запитване за коментар.

"Черната пантера" стана вторият най-печеливш филм в бокс-офис класациите по целия свят през 2018 г. заради начина на представяне на африканската култура и получи похвали, че е крайъгълен камък за расовото разнообразие в Холивуд.

Продукцията имаше шест номинации за награда "Оскар", като сред тях и за най-добър филм, припомня БТА. Лентата, която е част от вселената на Marvel,  спечели три отличия - в категориите за оригинална музика, костюми и сценография.

Снимка: Getty Images