Легендата на френския шансон Шарл Азнавур е починал на 94-годишна възраст от естествена смърт вследствие на остър белодробен оток, довел до спирането на сърдечно-дихателната функция.

Вижте снимки на Азнавур >>

На Азнавур била направена аутопсия в болничния център в град Ним. Специалистите изключват хипотезата певецът да се е удавил неволно, след като се е почувствал зле на 1 октомври в имението си в Муриес. Безжизненото тяло на Шарл Азнавур беше открито в понеделник по обяд във ваната на банята до неговата спалня. Специалистите констатираха оток на белите дробове, които са се напълнили с течност и са довели до неговата смърт.

Тялото на покойника беше предадено на семейството му.Неговите близки се обявиха срещу провеждането на общонационална церемония във връзка с прощаването с него. Тези церемонии са със строг протокол и с тях се изпращат видни френски политически, обществени и културни дейци в двора на Дома на инвалидите в Париж. На тях задължително произнася прощално слово президентът на Франция, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.